• +36703718469, +36304226264
  • NOEL HOTEL-R Szociális SzövetkezetKossuth u.15.ÚjszentivánCsongrád6754Magyarország

KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA

GYÓGYÍTÓ ÜZENET, A KIMONDATLAN SZAVAK ÖSVÉNYÉN

A NOEL Rehabilitációs Panzió a társadalmi hasznosság, értékteremtés, és az egyéni- és közösségi kapcsolatok segítésének érdekében megalakítja a KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA KEZDEMÉNYEZÉSÉT! Munkánk során gyakran találkozunk, magányos emberek élettörténetével- leveleket kapunk, melyben évek óta elhidegült szülő-gyermek, vagy épp testvérek közötti megszakadt kapcsolatról olvasunk. Magányos, szívszorító történetek, amelyben az érintettek már lemondanak a vérségi, érzelmi, baráti, szerelmi kapcsolatuk rendezéséről. Sokszor érezhetjük azt, hogy életünk során nem mondtuk el, vagy nem mondtuk ki azokat a gondolatokat, érzéseket, amelyek még mindig fontosak számunkra. Már nem érezzük aktualitását egy üzenet, személyre szóló eljuttatásának, hiszen félünk a fogadtatástól, illetve már nincs elég bátorságunk ezen érzéseket megosztani. Az élet néha elsodor egymástól meghatározó kötelékeket képviselő kapcsolatokat, kérdések maradnak, vagy kellemetlen érzések, és már sokszor nincs erőnk az újbóli  kapcsolatfelvételhez, a kapcsolat megerősítéséhez, vagy a kapcsolat egykori történéseinek megmagyarázásához, tisztázásához. Új alapot, és "új lapokat" adni egy kapcsolatnak az egyik legnehezebb dolog, a felszínre hozott kinyilvánított érzelmek közös találkozására, kölcsönös  pozitív fogadtatására van szükség- továbbá a közeledési pontoknak- minden fél számára felismerhető alternatívaként kell - a probléma-megoldási, vita- kapcsolatrendezési folyamatban- megjelennie. Ez nem könnyű. Az ember, egy idő után egyre fontosabbnak tartja azon kötelékeket, amelyek hozzájárultak életének formáláshoz. A kezdeményezés célja: oldani a magányt, növelni a társas kommunikáció formáit, elősegíteni az egyéni, családi kapcsolatok hatékonyabb működését. Továbbá célunk, a kapcsolatot nem tartó, családtagok - barátok között való kapcsolatteremtés elősegítése.
Segítünk,  hogyan?


KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA

Jelen korszakunkban túlzó arányt képvisel az elektronikus levelezés, elektronikus kapcsolattartás különböző formái. A saját kézírással írott levél,  levélpapíron különleges emléket jelent, főként azoknak, akik őriznek régebben írt, vagy kapott személyes  jellegű leveleket.
A KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA lehetőséget szeretne teremteni, hogy visszahozza a fiatalok, idősek és közösségek életébe a levélpapír formájában megírt levelek korát, és annak egyedi hangulatát. Az idősebb korosztálynak nosztalgia lesz  újra  leveleket írni, számukra ez nem lesz újszerű, rutinos levélíróként tanulhatunk majd tőlük. A digitális világ térhódítása miatt azonban MI is lehetőséget biztosítunk ebben a formákban is: lehet írni nekünk e-mailben, az üzenetek, levelek, vagy az üzenetekre írt válaszok közlésének weblapon is biztosítunk külön aloldalt. 

Szakértői válaszok

1. Ha leveledre (borítékra) "SZ" betűt írsz, tudjuk, hogy leveledre szakembertől, mentális tanácsadótól, vársz választ, reakciót, ekkor leveledet nem nyilvánosan kezeljük, csak a szakember olvassa el, és válaszol a leveledre. Elektronikus küldés esetén is " SZ" betűvel kérjük megjelölni a leveled. Levelezésünk célja a koordináció, így segítünk abban, mely szakterületen dolgozó tanácsadó, vagy szakembert javasolt felkeresned. Kompetencia körünkbe nem tartozó levelekre adott válaszlevelünkben egyértelműsítjük, hogy az adott probléma, vagy kérés nem tartozik kezdeményezésünk által felvállalt kompetenciakörbe, így kérjük ezen válaszlevelek szíves tudomásulvételét. Leveled tartalmára vonatkozóan szakmai etikai kódexünk vonatkozik, azaz teljes titoktartásban kezeljük leveledben megadott információkat. Adataidat a adatvédelmi szabályzatunk és a GDPR előírásai alapján kezeljük.

"K" Közösségi levél

Ha leveledre azt írod "K", akkor közösségi és nyilvános lesz, ez azt jelenti, hogy bárki elolvashatja és válaszolhat leveledre, kérésedre- így nyilvánossá teszed a leveled, gondolataidat, érzéseidet. Itt leírhatsz személyes történeteket, bármilyen életeseményt amelyet fontosnak tartasz megosztani idegenekkel is, és kíváncsi vagy a közösség véleményére, reakcióra. A weblapon közzétett nyilvános levelekre adott válaszokat moderáljuk, sértő tartalmat, bántó megjegyzéseket a szerkesztők nem teszik közzé.

Palackposta

Másik lehetőség a Palackposta, olyan üzeneted van a levélben, amelyet Te már nem szeretnél eljuttatatni a címzettnek? Ebben is segítünk. Amennyiben részletesen leírod, hogy a leveled mely tartalmát, vagy részletét juttassuk el, mi megtesszük levél formájában a KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA NEVÉBEN. Ehhez szükséges megadnod a címzett elérhetőségét, illetve olyan információkat, amely segít nekünk esetleg a címzett felkutatásában, elérésében. Levelednél itt is jelölnöd kell, hogy "K" tehát közösségi - nyilvánossá tehető, de jelölheted "D" betűvel is ha diszkréciót kérsz, ekkor leveled bizalmasan kezeljük. Palackposta jelenleg, csak Magyarország területére továbbítandó címzettek esetén kérhető.

Ingyenesség

Mindhárom esetben térítésmentes- a kezdeményezés által felvállalt feladatok- elvégzése. A kezdeményezés szakértői csapatának azonban jogában áll felülbírálni és visszautasítani a kéréseket. Tervezzük olyan ajándék-divat-és szépségápolási termékek értékesítését, amelyek megvásárlásával jelöljük, hogy a KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA KEZDEMÉNYEZÉST támogatják. A Palackposta jelenleg, csak Magyarország területére továbbítandó címzettek esetén kérhető.
fontos! Jelölések!

"SZ"

"SZ" betűvel jelölés - leveled csak mentális tanácsadó, segítő szakember kezébe kerül!

"K"

Nyilvános, közösségi levél, a levél tartalmát moderálást követően közzé tesszük weblapon, az erre adott válaszok is moderálást követően nyilvánosak lesznek!

"D"

Diszkréció- leveled nem tesszük közzé bizalmasan kezelt levélnek minősül.
Szabályok: A kezdeményezés szakértői csapatának jogában áll felülbírálni és visszautasítani a kéréseket. Amennyiben nem megfelelő stílusban megírt a kérés, (káromkodás) vagy a válasz bántó, sértő szavakat, kifejezéseket tartalmaz, azokat nem közöljük. Az "SZ" betűvel jelölt leveleknél nem célunk, egy teljes segítő kapcsolat felvállalása levelezés formájában. A "K" közösségi leveleknél is moderáljuk a tartalmakat, a válaszokat-reakciókat is. Moderálás után tesszük közzé, vagy juttatjuk el a címzettnek is leveled. Szexuális tartalommal kapcsolatos kéréseket, semmilyen formában nem teszünk közzé, továbbá nemi, vallási, világnézeti, erkölcsi, politikai, szexuális irányultsággal, etnikai hovatartozással kapcsolatos diszkriminatív tartalmakat semmilyen esetben sem teszünk közzé, azokat szigorúan elutasítjuk, ezen levelekre válaszlevelet sem írunk. Minden egyéb levéllel kapcsolatban, jogunkban áll dönteni annak közléséről- és formájáról. Kompetencia körünkbe nem tartozó levelekre adott válaszlevelünkben egyértelműsítjük, hogy az adott probléma, vagy kérés nem tartozik kezdeményezésünk által felvállalt kompetenciakörbe, így kérjük ezen válaszlevelek szíves tudomásulvételét.

Közösségi Postaláda szakértői csapata

A leveleket KÖZÖSSÉGI POSTALÁDA 6754 Újszentiván, Kossuth utca 15. szám alá kérjük küldeni, elektronikus formában a kozossegipostalada@gmail.com címre kérjük a levelek, vagy válaszok megküldését! A weblapon alul Közösségi Postaláda Levéldoboz - itt is elküldheted közvetlenül leveled, kérésed. Minden esetben kérjük, jelöljétek a leveleket, ha nyilvános "K" betűvel, ha "D betűt írsz, bizalmasan kezeljük leveled, ha "SZ" betűvel jelölöd meg leveled, csak mentális tanácsadó, segítő szakember kezébe kerül leveled.